Jaded Heart – Helluva Time

jaded_heart-helluva_time.jpgTerwijl de Californische zon hoog boven m’n hoofd staat en m’n haren wapperen in de rijwind, stuur ik de cabrio over eindeloze stoffige wegen. Door de luidsprekers klinken Amerikaanse klanken met zware maar beschaafde mid-tempo akkoorden, als begeleiding van aanstekelijke zang en achtergrondkoortjes. Zo stel ik me ongeveer de ideale vakantiedag in Californië voor. Helluva Time zou daarbij de ideale soundtrack kunnen zijn. Okee, één detail klopt niet helemaal. Jaded Heart is een op en top Duitse band. Maar de band is in 1990 dan ook opgericht door zanger Michael Bormann, die daarvoor met Bonfire al Amerikaanser dan Amerikaans klonk. Na zes albums hield Bormann het voor gezien – om daarna kortstondig op te duiken in Biss – en werd in de Zweed Johan Fahlberg een prima vervanger gevonden. Met Helluva Time is gewoon weer een prima klinkende rockplaat in elkaar gedraaid. Titels als “Hole in My Heart”, “Without you” en “Frozen Heart” geven al aan dat het soortelijk gewicht niet hoog is, maar dat is ongetwijfeld ook niet de bedoeling geweest. Deze jongens weten goed hoe ze een commerciële rocksong in elkaar moeten draaien, weten hoe ze die ook uit hun instrumenten moeten krijgen en hun eigen productie is ook nog eens prima. En zo geven ze met Helluva Time de meeste Amerikaanse commerciële rockbands het nakijken…


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *