Backyard Babies – Tinnitus / Live in Paris

backyard_babies-tinnitus_live_live_in_paris.jpgHet recept voor een loepzuivere postnatale depressie zou het zijn als je in het wiegje plots een Backyard Baby zou aantreffen. Niet alleen vanwege de tattoos-en-hero├»nelook van de heren, maar ook vanwege de vrolijke teksten. “Brand New Hate”, “A Song For The Outcast” en “Made Me Madman”, om er maar een paar te noemen. De Backyard Babies ontstonden in de opmaat van de Swedish Invasion en lagen even stil toen gitarist Dregen zich een paar jaar ophield in The Hellacopters. Na zijn terugkeer hebben de zuigelingen alweer zeven albums uitgebracht en nu was het tijd voor een verzamelaar. Voor de fun is er nog eens een live-cd bijgedaan. Maar liefst tien songs van de verzamelaar staan ook op het livealbum, zij het dat “Friends” alleen op de studioversie de all star cast van Danko Jones, Hanoi Rocks, Nina Persson en Joey Ramone heeft. Met die laatste naam is meteen een van de grote invloeden van de Backyard Babies genoemd. Het is dan ook rock ‘n’roll met punkattitude wat de klok slaat. Overigens met een goed gevoel voor riffs, zodat het steeds goed in het gehoor ligt. Het doet mij dan ook regelmatig denken aan Guns N’ Roses in de tijd dat de muziek daar nog belangrijker was dan de strapatsen van Axl Rose. Dat hoor je vooral op de live-cd, die perfect de energie van het concert weergeeft. Het geluid is dan ook vergelijkbaar met de Live like a suicide EP van Guns N’ Roses die later de helft van GN’R Lies vormde. Energiek, in your face en met verplicht het volume wat hoger. De verzamelaar is leuk, de live-cd is nog veel leuker…


mij=Century Media / Suburban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *