Steve Howe – Homebrew 3

steve_howe-homebrew_3.jpgZeker, Steve Howe is natuurlijk een Hele Beroemde Meneer™. En dan bovendien een Hele Beroemde Meneer die door zijn fans zo ongeveer heilig verklaard is. Dus wat hij ook doet, het is allemaal dik feest. Maar bij dit Homebrew 3 moet ik dan toch echt concluderen dat ik niet tot zijn fans behoor. Onder de titel Homebrew brengt Steve Howe al een tijdje allerlei demo-opnamen uit van songs die later in andere versies of als onderdeel van compleet andere songs op officiĆ«le albums verschenen. De sleeve notes, die ook online te lezen zijn, geven wat dat betreft een aardig inkijkje in wat er met de stukken uiteindelijk gebeurde. Het zijn en blijven echter demo-opnames, aanzetten tot wat later werd opgenomen met een complete band. De demo-opnames gaan veelal vergezeld van drums uit een doosje, wat mij betreft sowieso een doodzonde, en zang van meneer Howe. Voor het geval u het nog niet wist: de man is gitarist en geen zanger. Bovendien heeft het door het gebrek aan productie allemaal een stevige echo, zodat het ook nog eens een sausje van lang-geleden-knulligheid krijgt. Nee, dit plaatje is alleen interessant voor de ware fan, die opgetogen wordt van een loopje dat later net even wat anders gespeeld werd of van een gedeelte van een bekende song dat ineens uit een ander nummer blijkt te komen. Homebrew is het en dat had het wat mij betreft ook mogen blijven.


mij=Inside Out / Suburban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *