Magnum – Livin’ The Dream (2dvd)

magnum-livin_the_dream.jpgMijn voornaamste herinnering aan Magnumoptredens was zanger Bob Catley’s glazenwassersact. De man stond vroeger voortdurend met zijn vrije hand te zwaaien en leek daardoor op een op het podium verdwaalde glazenwasser. Op de nieuwe live-dvd Livin’ The Dream is te zien dat Catley een ruimer repertoire aan bewegingen gekregen heeft en nu ongeveer per lettergreep een gebaar heeft. Gelukkig is Magnum een band die zijn muziek serieus neemt, maar zichzelf wat minder, en maakt een van de engineers in een interview op de 2e dvd een grap over Catley’s gebaartjes. Muzikaal is er echter niets op deze dvd aan te merken. In het eerder dit jaar opgenomen concert werd een mooie selectie uit hun dertigjarige carrière gespeeld en de complete On a Storyteller’s Night, misschien wel te omschrijven als Magnum’s Misplaced Childhood. Magnum is op het podium misschien niet de meest dynamische band, maar je kunt niet anders dan bewondering hebben voor het feit dat ze dwars tegen alle modes in hun licht symfonische poppy hardrock zijn blijven spelen. En goed ook. Magnum is een soort ambachtelijke hardrock: wars van modes, maar goed gespeeld en altijd in goede composities van de hand van gitarist Tony Clarkin. De eerste dvd bevat een geïnspireerd optreden, bijna twee uur lang en zonder geleuter tussendoor, met een redelijke, rustige cameravoering zodat je niet wordt afgeleid van het optreden zelf. De tweede dvd is volgepropt met video’s, interviews, reportages en is daarmee een leuke aanvulling. Deze dvd is dan ook een absolute aanrader.


mij=Steamhammer / SPV / Rough Trade

« »