Khymera – A New Promise

khymera-a_new_promise.jpgKhymera is een project van toetsenist/bassist Daniele Liverani (eerder verantwoordelijk voor de Genius rockopera met een indrukwekkende lijst zangers) en drummer Dario Ciccioni. Op het debuutalbum Khymera speelde Liverani zelf de gitaarpartijen in, werd de zang verzorgd door Steve Walsh (Kansas) en was er nog ondersteuning van Mike Slamer (Seventh Key). Voor dit album heeft Liverani voor twee grote verrassingen gezorgd. De eerste is de nieuwe zanger. Dat is namelijk de bassist van Pink Cream 69, Dennis Ward. Je vraagt je af waarom die nooit eerder als zanger heeft gefungeerd, want hij heeft een stem waar je u tegen zegt. Krachtig, een prima bereik en dat rauwe randje dat zo goed past bij Khymera’s AOR. De tweede verrassing is gitarist Tommy Ermolli. Slechts zeventien jaar, maar zijn spel klinkt volwassen en uitgebalanceerd. Geen jeugdige overmoed, geen volgepropte gitaarlijnen maar terughoudendheid waar dat past. Deze Ermolli klinkt alsof ‘ie al twintig jaar ervaring in allerlei AOR-bands heeft. Het mag duidelijk zijn: met de samenstelling van de band is niets mis. De songs zijn jammer genoeg wat wisselend van kwaliteit. Die songs zijn allemaal aangeleverd door anderen. Vooral Tom en James Martin (ook actief voor bijvoorbeeld Ronan Keating…), maar ook van Don Barnes (38 Special) en Jeff Scott Soto (Talisman, Soul SirkUS). Het merendeel van de songs is van goede kwaliteit, maar er zitten een paar dertien-in-een-dozijnwerkjes tussen. Da’s zonde, want verder maakt “A New Promise” zijn titel volledig waar…


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *