Legs Diamond – Diamonds are forever

legs_diamond-daimonds_are_forever.jpgLegs Diamond werd ooit vernoemd naar een beruchte gangster, Jack “Legs” Diamond. De band heeft inmiddels een langere carrière dan de gangster, want de band bestaat sinds halverwege de jaren zeventig terwijl de gangster na zo’n twaalf jaar tegen een fatale kogel aanliep. Hoewel, in de bandhistorie zitten lange periodes van inactiviteit. Zo dateert hun laatste studio-cd van 1993. Waarschijnlijk heeft dat hen ook de hoofdprijs gekost, want Legs Diamond was vanaf het begin een naam die bij alle critici hoog aangeschreven stond. Nu is er eindelijk weer nieuw studiowerk van de heren. Zanger Rick Sanford is vertrokken en het is aan Johnny Levesque (ex-Montrose, ex-Wild Horses) om het gat op te vullen. De band klinkt fris en de nieuwe zanger slaagt met vlag en wimpel. Levesque, gezegend met een krachtige stem met een ruig randje, zingt alsof ‘ie al tien jaar deel uitmaakt van de band. De muziek is stadionrock pur sang: makkelijk in het gehoor liggende melodieën met goede riffs en fraaie samenzang. Op dit album is de productie in vergelijking met het verleden behoorlijk stevig gehouden en dat is een goede zet geweest. De synths spelen nog steeds voor de hardrock vrij prominente rol bij Legs Diamond en ook de samenzang is heel kenmerkend, maar door de productie is voorkomen dat het gedateerd is gaan klinken. En de songs dan? Die zijn zoals je ze bij stadionrock verwacht: je kunt ze binnen de kortste keren meebrullen, ze zijn niet te ingewikkeld maar perfect om een heerlijke rockshow mee neer te zetten.


mij=AOR Heaven / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *