Dee Rangers - Blue Swedes cover

Dee Rangers – Blue Swedes

ZX Spectrum all over again

Ik heb ooit een ZX Spectrum pc gekocht, lang nadat de desktop pc gemeengoed was geworden in de meeste huishoudens. De processorsnelheid is maar liefst 4 megahertz, een oude televisie moet dienen als monitor en programma’s staan nog op cassettebandjes. Een volstrekt zinloze aankoop natuurlijk, maar o wat is het leuk. Het déja vu-gevoel alleen al maakt het een klein feestje. Hetzelfde geldt voor Blue Swedes van Dee Rangers. Garagerock is hun genre en dat is een genre dat flink teruggrijpt op de jaren zestig. Zo ook de Dee Rangers. Een springerig orgeltje, flink wat reverb en echo op de gitaar en korte popliedjes met fijne koortjes. Zo nu en dan lijken de songs rechtstreeks uit de jaren zestig te komen, op andere momenten gaat het er wat steviger aan toe, maar het voelt steeds vertrouwd en herkenbaar aan. “Dus ze staan alleen de jaren zestig een beetje na te spelen?” Nou, dat is wat kort door de bocht. Dee Rangers heeft namelijk wel precies de goede mix gevonden van een klassiek geluid en strak spel. Het klinkt allesbehalve zwaar geproduceerd, maar stiekem is het allemaal wel precies goed. Dat op zich is al een prestatie. Als dan de songs ook gewoon kloppen loopt bij de liefhebber van de betere garagerock het water in de mond en staat voor anderen het déja vu-gevoel garant voor een fijn half uurtje.

Dee Rangers – Blue Swedes
(Screaming Apple / Clearspot)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *