Pink Cream 69 - In10sity cover

Pink Cream 69 – In10sity

Meer een In8sity

Het heeft drie jaar geduurd voordat Pink Cream 69 weer met een volgend album kwam. Als je de werkzaamheden van de heren bekijkt is dat ook niet verwonderlijk. In tal van projecten en bands wordt bijgeklust, zoals zanger David Readman in Anderson-Laine-Readman, bassist Dennis Ward in Khymera en Ward én de nieuwe gitarist Uwe Reitenauer in Avalon. Nieuwe gitarist? Ja, maar wel een extra gitarist, geen vervanger. Dat heeft zijn gevolgen voor de sound. Waar voorheen oplossingen werden gezocht met toetsen en synthesizers, is er nu een tweede gitarist beschikbaar. Daarmee wordt de sound een stuk steviger dan voorheen, en dat bevalt me goed. Het is nog steeds melodieuze rock, maar met continu twee gitaren flink naar voren gemixt krijg je hoe dan ook een flinke bak herrie voor je kiezen. De songs zijn niet allemaal even verrassend, de valkuil van het genre. De songs zijn wèl allemaal vakwerk, maar het verloop van bijvoorbeeld een song als “The Hour Of Freedom” is van de eerste tot de laatste minuut te voorspellen. Daar staan dan wel weer songs als “Crossfire” en “I’m Not Afraid” tegenover, die beiden meteen uitnodigen tot meebrullen en een potje airguitar. Al met al is dit een prima album. Vooral als je het op wat meer volume draait (sorry, buren) is In10suty prettig luistervoer, dat desondanks door het wisselende niveau van de songs de eredivisie net niet haalt.

Pink Cream 69 – In10sity
(Frontiers / Rough Trade )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *