Smakelijk blues met iets minder smakelijk accent

Jean Paul Rena & Terrawheel is de band rond de Haagse zanger/gitarist Jean Paul “Rena” Verdijk. Muzikaal zit het helemaal snor met de blues van deze band. Variërend van rauwe boogie á la Michael Katon, een ingetogen instrumental (“Torre’s Walk”) tot opmerkelijke covers van Muddy Waters’ “Hoochie Coochie Man” en Jimi Hendrix’ “Voodoo Chile” is hier een band te horen die live waarschijnlijk een feestje is om aan het werk te zien. De sobere maar warme productie van Henk Koorn (Hallo Venray) past uitstekend bij deze band. Regelmatig wordt bij Terrawheel de vergelijking getrokken met Stevie Ray Vaughan, maar het geluid doet mij vaker denken aan voornoemde Michael Katon en de bluesy tracks van Ted Nugent. Ook bepaald geen misselijke namen, en deze band verdient die vergelijking volledig. Niettemin is er één ding wat me mateloos blijft irriteren: de manier waarop Jean Paul Rena probeert een authentiek Amerikaans accent te imiteren. Iets minder overdone had het stukken natuurlijker geklonken. Voor mij doet het stevig af aan de kwaliteit van een verder magnifieke blues-cd.

Jean Paul Rena & Terrawheel – – Can’t Be Satisfied
(Corazong / Heartselling / MML)