Work of Art - Artwork cover

Work of Art – Artwork

Kunststukje

Het is blijkbaar helemaal hip om mee te doen aan songfestivals. Subway to Sally won een Duitse variant met een song van onder andere Milan Polak, Finland stuurt alweer een metalband naar het Eurovisie-songfestival en Work of Art-zanger Lars Säfsund trachtte – vergeefs, maar niet zonder succes – de Eurovisie-deelnemer voor Roemenië te worden. Nu zou er nog heel wat gebeuren voor ik daarnaar zou gaan zitten kijken, maar de deelname van Säfsund kan ik me best voorstellen. De man heeft een uitstekende, heldere stem die zeer geschikt is voor 3-minuten-Eurovisie-muzak. Zijn stem past ook prima bij Work of Art, maar gelukkig kun je daar niet spreken van muzak. Integendeel, dit debuutalbum staat bol van AOR van niveau in het straatje van Toto, Survivor en nog meer Pride Of Lions. En net als die twee acts, slagen ze er vrijwel steeds in een ijzersterke hook te vinden voor een track, zodat het niet een drie-minuten-leuk-en-dan-weer-vergeten-deuntje wordt, maar een die direct blijft hangen. Of het nu pop-met-een-edge is als in “Carmelia” (hallo Toto!), het fraaie vocale intro van “Like No One” of de dynamiek van “One Hour”, deze drie Zweden kunnen zich in de studio alvast meten met de besten in de AOR. Ik ben benieuwd of ze dat live ook kunnen. 2007 was een mager AOR-jaar, 2008 is nog maar net begonnen en is nu eigenlijk al een beter jaar. Mjam!

Work of Art – Artwork
(Frontiers / Rough Trade)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *