Two Fires – Burning Bright

Two Fires - Burning BrightBij het Frontiers-label ontstaan veel bands en projecten door allereerst een zanger te kiezen, waarna er gezocht wordt naar een componist/gitarist in de eigen stal en waarbij tot slot een naam wordt gezocht die ooit succesvol is geweest. Enter Two Fires. Uitstekende zanger, want dat is Kevin Chalfant – een AOR-legende van zichzelf uit The Storm, Shadows Fade en Shooting Star. Two Fires bracht rond de eeuwwisseling al twee verdienstelijke cd’s uit met Hardline-gitarist Josh Ramos in de gelederen. Die is er nu niet bij, maar een gitarist was al voorhanden in de persoon van Michael “Ralph” Gardner, uit Chalfants live-band. Ook gerenommeerde krachten van weleer als Kenny Aronoff en Jim Peterik zijn vervangen door de muzikanten van zijn live-band. Het resultaat is een AOR-album dat zo van Journey had kunnen zijn, ware het niet dat het muzikaal allemaal net iets te netjes binnen de lijntjes blijft. Chalfant is een van de beste zangers in het genre, maar een track als “All For One” is een freedom for the world-ballad van de ergste soort. Kromme tenen, verbrokkelend tandglazuur en te berge rijzende haren tegelijk. Nog iets meer dan bij Terry Brock’s solo-album is het hier de zang die het meer dan gemiddeld maakt, waar de composities dat vaak nalaten. Absoluut vakwerk en in die zin een uitstekend album, maar zet Chalfant nou eens met een paar échte kanonnen in de studio en je hebt een band die meer dan alleen leuk is. Dit is meer dan een werkgelegenheidsproject, maar het had nog zoveel meer kunnen zijn.


mij=Frontiers / Rough Trade

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *