Monstertone – Thrills, Pills And Kills

Monstertone - Thrills, Pills And KillsDe 3FM Serious Request-ellende is gelukkig weer voorbij. Ik weet het, er wordt veel geld opgehaald voor doelen die het waard zijn gesteund te worden. Maar het gedoe eromheen is precies de lege huls die 3FM voor mij is. Oeverloos babbelende grootverdieners achter de microfoon, een stroom van BN´ers, voor het grootste deel vooral komend omdat ze iets te verkopen hebben, en hordes twitteraars, bellers en neus-tegen-de-ruit-drukkers die alleen maar op televisie willen komen. En o wat zijn we gezellig met de artiesten, maar het zijn alleen de Blöfs en Borsato´s die langskomen. De grootverdieners die zo nóg meer verdienen. Waarom niet het lokaal talent promoten? Uit Eindhoven komt genoeg aan talent dat de moeite waard is. Monstertone bijvoorbeeld. Een viertal dat sinds 2007 aan de weg timmert en debuteert met Thrills, Pills And Kills. Een lekker foute hoes in pinup-/tatoeagestijl, met bijpassende groovende rock, ergens tussen de Datsuns en pure stoner. Het klinkt alsof ze het in een keer hebben opgenomen en dat is altijd een pluspunt in dit genre. Ach, er is best wat op aan te merken. Zo is de zang niet altijd even strak, maar laten we wel zijn, stoner is geen genre dat op de zang drijft. Stoner moet vooral energie en een gestaag doorstomende ritmesectie hebben. Afgezien van een enkele song waar iets te geforceerd geprobeerd wordt afwisseling aan te brengen, zijn die ingrediënten volop aanwezig op dit album. Als dan zo nu en dan ook het wahwah-pedaal smaakvol wordt ingezet, kan ik alleen nog maar concluderen dat dit een lekkere pot dampende rock and roll is. Da´s nog eens wat anders dan de Hilversumse eenheidsworst.


mij=Will Riff For Food Music / Clearspot

« »