Kingdom Come – Rendered Waters

Kingdom Come - Rendered WatersKingdom Come, of beter gezegd Lenny Wolf met band, brak in 1988 door met het door Bob Rock geproduceerde Kingdom Come. Okee, iedereen had er wel een mening over dat hij een Led Zep-kloon neerzette en zijn hardnekkige ontkenningen daarvan hielpen daar niet bij, maar muzikaal klopte het helemaal. Ook de door Keith Olsen geproduceerde opvolger In Your Face was uitstekend, maar niet het financiële succes dat vooral de platenmaatschappij ervan verwachtte. De tien albums daarna kenden wisselende bezettingen of werden zelfs grotendeels door Wolf zelf ingespeeld. Een live-album is er nooit gekomen, de ene verzamelaar bevatte alleen ballads. Rendered Waters komt dicht bij een verzamelaar, want van de elf songs zijn er maar drie nieuw. De rest dateert uit de vroege Kingdom Come-tijd – en in één geval zelfs uit Wolfs Stone Fury-dagen – en is opnieuw opgenomen. Prima versies, daar niet van, maar ze wijken meestal niet spectaculair af van de originelen en – erger nog – die originelen waren al meer dan goed. De toegevoegde waarde van de opnieuw opgenomen “Seventeen”, “Pushing Hard” of “Living Out Of Touch” is goed beschouwd bar klein. Zeker als de drums bijna continu ontsierd worden door een lelijk klinkende snaredrum. Resteren de drie nieuwe songs “Blue Trees”, “Is It Fair Enough”en “Don’t Remember”. Alledrie prima songs, maar geen uitschieters naar boven of naar onderen. Van de drie is de ballad “Don’t Remember” nog het aardigst. Het album wordt er niet mee gered, helaas. Volgende keer niet meer van die rare fratsen, meneer Wolf. Goede songs opnieuw opnemen levert nog niet automatisch een goede plaat op.


mij=Steamhammer / SPV / Suburban

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *