Alex Carole & The Crush – Vol. 1

Alex Carole & The Crush - Vol. 1Opener “High School Shuffle” is nog maar net onderweg of de gitaar en handclaps schreeuwen me toe: wij zijn glam! Het mag dan ook geen verrassing heten dat Alex Carole en zijn bandleden Zweden zijn. Die hebben het patent op glam immers al jaren geleden overgenomen van de Engelsen. Op hun debuut Vol. 1 laten Alex Carole & The Crush horen dat patent ook ingezien te hebben. In een lekker rauwe mix – op het randje van garagerock – wordt een lading vrolijke powerpopsongs over je uitgestrooid. In het intro van Hell On Earth is te horen dat Alex Carole (in het dagelijks leven Anders Pietsch geheten) niet overdreven toonvast is, maar het zijn alleen de ingetogen momenten waar je daar iets van merkt, en die zijn dun gezaaid op dit album. Het is vrolijke rammelpop wat de klok slaat, waar vooral Marc Bolan & T-Rex, The Rolling Stones en Supergrass in te horen zijn. Niet elk nummer is even sterk, maar de energie van de losjes gespeelde maar goed geproduceerde tracks maakt veel goed. Het is waar, Vol. 1 kun je bepaald niet wereldschokkend noemen. Niettemin leveren Alex Carole & The Crush een verdienstelijk debuut af en ben ik er zeker van dat het live nog veel leuker is. Volume 2 wil ik ook wel horen, in elk geval.


mij=Transubstans / Clearspot

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *