Neal Morse – Testimony 2

Neal Morse - Testimony 2Neal Morse’s reis via Spock’s Beard naar een bestaan als solo-artiest werd al voor een flink deel beschreven op zijn Testimony-album. Zojuist heeft hij er ook een boek over geschreven onder dezelfde titel, en dit album is het vervolg van het verhaal. Wederom in een enkele versie en een Special Edition – en natuurlijk is ook de Special Edition weer de moeite waard. Op de eerste cd valt ook genoeg te genieten trouwens. Bekende namen als Mike Portnoy, Randy George en Paul Bielatowicz en… de drie oud-collega’s uit Spock’s Beard. Gevieren worden er fraaie harmonieën geconstrueerd in “Time Changer”. Eerlijk is eerlijk, afgezien daarvan valt er weinig verrassends te ontdekken. Het is de van Morse én het oude Spock’s Beard bekende progressieve rock. Opvallend blijft dat Neal Morse meer als het oude Spock’s Beard klinkt dan Spock’s Beard zelf. Luister maar eens naar “Chance Of A Lifetime”. Groots en Meeslepend is het motto. De nummers zijn niet zo heel lang – slechts de afsluiter komt boven de tien minuten uit – maar de dertien songs zijn, doortellend vanaf Testimony, in de Parts 6 t/m 8 verdeeld, met veel progse sfeer- en stijlwisselingen en vocale uithalen van Morse. Gelukkig is ook de kwaliteit voorspelbaar hoog. Morse-adepten kunnen dit album dan ook blind aanschaffen. In de Special Edition uiteraard, met nog drie nummers van Morse zelf, waarvan zesentwintig minuten (!) “Seeds Of Gold”, met gitaarwerk van Deep Purple’s Steve Morse. Wellicht een opmaat voor het later dit jaar verschijnende album van MMPLM (Steve Morse, Neal Morse, Mike Portnoy, Dave LaRue, Casey McPherson). Morse maakt zijn verhaal af zoals hij het begonnen is. Da’s weliswaar niet erg vernieuwend, maar prachtig blijft het.

Neal Morse – Testimony 2
(Inside Out / EMI)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *