Elevener – Symmetry In Motion

Elevener - Symmetry In MotionIn 2005 bracht Elevener het debuut When Kaleidoscopes Collide uit. Op dat moment bestond de band feitelijk uit M.ill.ion-toetsenist Johan Bergquist en gitarist Andreas Brodén. Inmiddels is Brodén vertrokken, maar heeft Bergquist een complete band om zich heen geformeerd. Dat heeft niets uitgemaakt voor het geluid. Elevener is eighties-AOR die eigenlijk te voorspelbaar voor woorden is, maar zó ontzettend lekker gebracht wordt dat het er eigenlijk niet toe doet. Nog steeds is het zo dat je je verre van Elevener moet houden als je niets hebt met Toto en het zoetste materiaal van Journey. En toch: ik hoor heel wat AOR en daar zit echt vreselijke bagger bij, maar Elevener krijgt het steeds weer voor elkaar om me te laten genieten. Ik kan nu nog een reeks nogal voor de hand liggende beschrijvingen uit de kast trekken, maar die zullen toch niet overbrengen wat ik wil zeggen. Luister gewoon naar Symmetry In Motion en laat je verrassen.


mij=AOR Heaven / Rough Trade

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *