HaedCat - Walk The Walk...Talk The Talk cover

HeadCat – Walk The Walk….. Talk The Talk

Terwijl het fysieke exemplaar nog onderweg was, besloot ik vast even te zoeken naar de namen van de componisten. Hè, wat, geen normale webpagina? Een verwijzing naar Facebook. Lekker is dat, dus voor informatie moet ik mijn gegevens afgeven aan een commerciële club die van mening is mijn gegevens te mogen verspreiden, zelfs als die in de smartphone van anderen staan. Steeds vaker zie je dat informatie alleen nog via Facebookpagina’s te vinden is, terwijl het toch niet zo heel veel moeite is om wat informatie op een webpagina te zetten. Ik moest dus wachten om te weten te komen dat “Let It Rock” van The Head Cat (deze ronde ineens geschreven als HeadCat) inderdaad van Chuck Berry was en bovendien handelde over diens terugkerende personage Johnny B. Goode. Me dunkt dat dergelijke informatie bij het rockabillybandje van Motörheads Lemmy, drummer ‘Slim Jim’ Phantom van The Stray Cats en gitarist/pianist Danny B. Harvey van The Rockats belangrijk is. Niet minder dan tien van de twaalf songs zijn covers, van Chuck Berry, maar bijvoorbeeld ook van Robert Johnson (“Crossroads”) en The Beatles (“You Can’t Do That”). Walk The Walk…Talk The Talk is het eerste studio-materiaal sinds 2000. Toen namen de heren namelijk hun debuutplaat op – onder de naam Lemmy, Slim Jim & Danny B -, die in 2006 nogmaals werd uitgebracht onder de naam The Head Cat en de titel Fool’s Paradise. Het klinkt van begin tot eind alsof de heren spontaan de studio ingesprongen zijn en alles in een paar takes op de band gekwakt hebben, zonder veel om productie te geven. Het is dan ook geen metal maar rockabilly. Een gelikte productie is dan wel het laatste wat je wilt. Motörhead-producer Cameron Webb zal er in elk geval weinig werk aan gehad hebben. De twaalf songs variëren bovendien in lengte van nog geen twee minuten tot amper drie minuten. De songs zijn overbekend, de uitvoeringen precies zoals je ze verwacht bij rockabilly, het enige dat je nog kan tegenstaan is de stem van Lemmy. Is dat niet zo, dan heb je aan Walk The Walk… Talk The Talk een fijn tussendoortje van de Motörhead-frontman. Niet meer, maar ook zeker niet minder.


mij=Niji / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *