Kamchatka – Bury Your Roots

Kamchatka - Bury Your RootsKamchatka is een Zweeds trio dat invloeden noemt als King Crimson, Kyuss en Chet Baker, maar dat zijn invloeden hoorbaar vooral bij de powertrio’s van weleer heeft gehaald. De verpakking lijkt op hun vierde album Bury Your Roots in eerste instantie meer in de stonerhoek te liggen, maar al snel merk je dat de grootste invloeden echt uit de bluesrock moeten komen. De ritmesectie (drummer Tobias Strandvik en bassist Roger Öjersson) houdt er flink de snelheid in en gitarist Thomas Andersson zwiept daar heerlijke riffs en lekker ouderwetse solo’s overheen. Andersson is ook de zanger van dienst, maar het is echte blueszang, van iemand die nu eenmaal het zingen erbij doet. Dat wil niet zeggen dat hij een slechte zanger is, helemaal niet, maar hij is vooral een functionele zanger, zoals mannen als Pat Travers, Frank Marino en tot enkele jaren geleden Walter Trout. Het aardige aan Kamchatka is dat ze hun songs lekker luchtig houden. Niet vooral loodzware, trage bluesrock, maar veelal up-tempo en eigenlijk gewoon vrolijk. Opener “Perfect” is een vlotte bluesrocker die je meteen in de goede stemming brengt voor de rest van het album. Door een lekker open productie van Strandvik is het een voor bluesrockbegrippen bijna luchtig album. “I’ve Got To Learn” is compositorisch zelfs bijna een popsong. Die luchtigheid slaat echter niet door, zodat Bury Your Roots uiteindelijk simpelweg een hele lekkere heavy bluesrockplaat is.


mij=GMR / Bertus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *