Uriah Heep – Live In Armenia

Uriah Heep - Live In ArmeniaNa jarenlange relatieve stilte is de Uriah Heeptrein in 2008 weer op gang gekomen met Wake The Sleeper. Sindsdien volgden Celebration – een album met heropnamen van klassiekers – en maar liefst zes(!) live-albums. Vier ervan als ‘Live Bootleg’, maar kwalitatief was daar niets mis mee. Live In Armenia valt buiten die cyclus, maar mag je nog best meetellen in dezelfde serie. Er staat namelijk geen materiaal op van het recentere Into The Wild, omdat deze opnamen uit oktober 2009 stammen. Van de vijftien tracks zijn er zeven afkomstig van van Wake The Sleeper en zeven van Celebration. Een veilige set, dat zeker, maar ook eentje waar weinig mee mis is. De band heeft er als altijd lol in en het Armeense publiek is na een voorzichtig begin ook om. Okee, een zesde live-album is misschien wat veel van het goede, maar de setlist variëert genoeg. Bovendien is bij dit album, in tegenstelling tot bij de ‘Live Bootlegs’, een dvd inbegrepen. De incidentele koper kan dus de setlist en drager van zijn voorkeur aanschaffen, terwijl de fan zich na jaren van droogte kan baden in een zee van releases. De tweede serie van zes live-albums, in het kielzog van Into The Wild, mag van mij beginnen.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *