Fate - Ghosts From The Past cover

Fate – Ghosts From The Past

Het gitaarwerk doet ’t ‘m


Fate heeft zijn naam te danken aan de oude band van een van de oprichters, Mercyful Fate-gitarist Hank Sherman. Dat is meteen de enige overeenkomst, want Fate brengt eighties-AOR ten gehore. Het vingervlugge gitaarwerk op dit album wordt verzorgd door de vers aangetrokken gitaarvirtuoos Torben Enevoldsen (Section A / Acacia Avenue), die zijn kunsten met verve etaleert. Hij is ook degene die het verschil maakt op dit album. Niet dat de rest van de band slecht is, zanger Dagfinn Joensen heeft bijvoorbeeld een goede en veelzijdige stem, maar het is het gitaarwerk van Enevoldsen dat het net dat beetje extra geeft. In de basis is het – wel met liefde gemaakte – eighties-AOR zoals die al heel veel gemaakt is, met niet allemaal even sterke songs en in een productie die iets beter is dan ik van bands op dit niveau gewend ben. Het sterke punt van de band als geheel is de afwisseling. Het ene moment is de zanger een ouderwetse metalsirene (“Fear Of The Stranger”), het andere moment wordt er geopend met een classic-rockorgelpartij om je vingers bij af te likken. “Follow Your Heart” is dan weer een Whitesnake-achtige powerballad die echt wat te zoetsappig is, ook al wordt ‘ie nog overeind gehouden met fijne John Sykesachtige uithalen van Enevoldsens gitaar. Uiteindelijk laat dat gitaarwerk de balans voor dit album naar de goede kant uitslaan.

Fate – Ghosts From The Past
(AOR Heaven / Rough Trade)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *