Royal Hunt - Show Me How To Live cover

Royal Hunt – Show Me How To Live

Koninklijke formule-AOR

Royal Hunt is wat mij betreft een wat vreemde eend in de rockbijt. Hun genre, AOR die bol staat van de bombast, is niet uniek. Het feit dat de toetsen het belangrijkst zijn – en niet de gitaar – maakt het echter een bijzonder gezelschap. De Deense toetsenist André Andersen is dan ook het oerlid en de spil van Royal Hunt. In 2011 keerde D.C. Cooper, de zanger in de meest succesvolle jaren, terug in de line-up. Met Andersen en Cooper zijn de twee meest toonaangevende bandleden weer verenigd, en dat hoor je. De moddervette toetsen van Andersen moeten je sowieso liggen, maar daarnaast is het risico aanwezig dat ze als één kleffe deken van stopverf alle dynamiek bedekken. Het is ze goed gelukt dat bij Show Me How To Live te vermijden. Ik heb de toetsen liever subtieler in het geluidsbeeld, maar ook ik heb met plezier naar dit album geluisterd. Het feit dat Andersen vaak de toetsen inzet als solo-instrument en solo’s afwisselt met de gitaar helpt daarbij. Zelfs het tien minuten durende titelnummer blijft daardoor prettig om aan te horen. Royal Hunt maakt formule-AOR met een twist, maar weet op dit album boven collega’s in het genre uit te stijgen. Het predikaat koninklijk wordt deze ronde dus waargemaakt.

Royal Hunt – Show Me How To Live
(Frontiers / Rough Trade)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *