The Urban Voodoo Machine – In Black ‘n’ Red

The Urban Voodoo Machine - In Black 'n' RedMet “Go East” knalt The Urban Voodoo Machine er met In Black ’n Red lekker vandoor in een Pogues-achtige stamper. De sfeer is gezet en die blijft er drie kwartier inzitten. Niet dat het allemaal Poguesachtig spul is, maar wel is het van begin tot einde een buitengewoon swingende aangelegenheid. Een band die ook heerlijk bluesy uit de hoek kan komen wordt aangevuld met blazers, fiddles, mandolines en meer uit het assortiment van de feestmuziekwinkel. Opperhoofd is de uit Noorwegen afkomstige Paul-Ronney Angel, maar de volledige band bestaat uit zeven tot twaalf (!) personen, met schilderachtige namen als The Reverend Gavin Smith, Dr. Lloyd Gomez DeVille en The Late J-Roni-Moe. De meestal vrolijk swingende muziek gaat niet per definitie vergezeld van vrolijke teksten. “Heroin (Put My Brothers In The Ground)” is bijvoorbeeld ook muzikaal lekker creepy. En zo hoort het ook in dit genre, een lach en een traan. ‘Genre’ mag je daarbij ruim nemen, want wat zij zelf ‘gypsy rock’ noemen zwiert van punkpop naar hoempa naar blues naar bigband jazz. Je hoort met enige regelmaat invloeden van The Pogues, Nick Cave, Tom Waits en door de vaak prominente rol voor de blazers ook het Brian Setzer Orchestra doorklinken. Ondanks die duidelijke invloeden slaat het nergens door naar een pastiche. In Black ‘n’ Red is daarom een heerlijk album dat je zonder schroom tussen de grote namen in je cd-kast kunt zetten.


mij=RSK / Suburban

4 reacties

 1. Beste liefhebber,
  op donderdag 5 juli is The Urban Voodoo Machine uit UK te zien in de Irish Wups Pub in Nederweert.
  Entree € 10 / Aanvang 21.00 uur.
  groet Bert

 2. Beste liefhebber,
  op donderdag 5 juli is The Urban Voodoo Machine uit UK te zien in de Irish Wups Pub in Nederweert.
  Entree € 10 / Aanvang 21.00 uur.
  groet Bert
  Bert, aangezien ik dit concert nog niet zie staan bij de agenda onder dit stuk. Misschien handig om dit in de database van Podiuminfo te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *