Unisonic - Ignition cover

Unisonic – Ignition

Opwarmertje


Unisonic mag je gerust een supergroep in de Duitse metalscene noemen. Het begon met Michael Kiske (ex-Helloween), Mandy Meyer (ex-Krokus) en Dennis Ward en Kosta Zafiriou (beiden o.a. Pink Cream 69) in de line-up. Het feest was compleet toen Kai Hansen (Gamma Ray en uiteraard ook ex-Helloween) er ook nog eens bijkwam. Wat dan weer een beetje overdreven is, is dat Ignition een EP genoemd wordt. Er staan namelijk maar twee echt afgewerkte nieuwe songs op, met daarnaast een demotrack (“Souls Alive”) en een live-Helloweencover (“I Want Out”). Naast dat kritische puntje valt er overigens weinig te klagen. “Ignition” is een wat Priest-achtige vlotte rocker en ook “My Sanctuary” is een uptempo rocker, met flink wat gitaarsolo’s. Beiden zijn voorzien van een – hoe kan het ook met Dennis Ward erbij – heldere en heavy productie. Ik twijfel overigens over het etiket “metal” bij beide songs, heavy rock dekt de lading beter. Bij de demotrack “Souls Alive” past het metaletiketje beter. Het zal met deze line-up niet verbazen dat de songs allemaal een uiterst meezingbaar refrein hebben. Helaas, na nog geen twintig minuten is het alweer afgelopen en da’s veel te vlug. Gelukkig volgt in maart een compleet album. Laat maar komen!

Unisonic – Ignition
(earMusic / Edel)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *