Primal Rock Rebellion - Awoken Broken cover

Primal Rock Rebellion – Awoken Broken

Meer dan een hobbybandje

Als je nog geen noot van een band gehoord hebt, heb je toch al een beeld door bandnaam, titel en hoes. En het moet gezegd worden, bij Primal Rock Rebellion had ik, zo bleek, al het juiste geluid in gedachten. Brulmetal met een industrial randje. Toch is Primal Rock Rebellion bepaald niet een bandje van om de hoek. Zanger Mike Goodman (van progmetallers SikTh) is minder bekend, maar dat geldt niet voor de gitarist: Iron Maiden’s Adrian Smith. Als je iets verwacht dat zelfs maar in de verte op Maiden lijkt, zit je er overigens goed naast. Geen twinsolo’s, geen basgitaar die de melodie voortstuwt, Smith wijst hier de weg met Hele Grote Riffs. Het resultaat is metal die doet denken aan bijvoorbeeld Disturbed, Rob Zombie en No Sky Today. De invloed van Goodman mag ook niet onderschat worden, want zijn zang, rauw of minder rauw, draagt flink bij aan de pret. Er zit dan ook een behoorlijk alternatieve edge aan dit album. Ook opmerkelijk: de viola (!) van Bat For Lashes’ Abi Fry op een flink aantal songs. Soms heel goed hoorbaar, maar het doet voor geen millimeter af aan het metalkarakter. Geef het album de tijd en er ontvouwt zich palet van elementen uit progmetal, powermetal, industrial, nu metal en zo nog wat varianten die versmelten op een retestrakke metalplaat.

Primal Rock Rebellion – Awoken Broken
(Spinefarm)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *