Lord Of Mushrooms - Perspectives cover

Lord Of Mushrooms – Perspectives

Het wachten waard

Lang, lang geleden – in 2005, om precies te zijn – besprak ik 7 Deadly Songs van de Franse popproggers Lord Of Mushrooms. De website bestaat niet meer, op de MySpacepagina was het ook akelig stil, kortom de pauze duurde zo lang dat ik niets meer van ze verwachtte. En toen viel plots Perspectives op m’n bureau. Met een aantal nieuwe bandleden – nou ja, nog één oud bandlid eigenlijk, gitarist Laurent James. Inmiddels is het een internationaal gezelschap geworden met muzikanten uit Frankrijk, Italië en Brazilië. Hebben ze de draad weer opgepakt, zijn ze nooit weggeweest? Ik heb geen idee. Voor de stijl heeft het allemaal niet zoveel invloed gehad, en da’s goed nieuws. Nog steeds is het strakke progmetal met een verrassend poppy randje. Nieuwkomer Gus Monsanto is wel een technisch vaardiger zanger dan zijn voorganger, wat natuurlijk extra mogelijkheden biedt. Daarnaast is de piano erg belangrijk in de sound van Lord Of Mushrooms, die daarmee een prettige lichtheid krijgt, ook als tempo en volume omhoog gaan. Gitarist James is niet van de school die in hoog tempo over de gitaarhals racet, hij kiest eerder voor een mooi opgebouwde melodie of solo. Het resultaat is fraaie progmetal met een open sound die voor het genre ongebruikelijk is. Hopelijk hoeven we niet weer zeven jaar te wachten op het volgende album. Eén Boston is genoeg.

Lord Of Mushrooms – Perspectives
(Lion Music / Bertus)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *