Crazy Lixx – Riot Avenue / Player – Addiction EP

Crazy Lixx - Riot AvenueTwee jaar geleden besprak ik het vorige album van de Zweden van Crazy Lixx, New Religion. Schaamteloos kopiëren van (vooral) Def Leppard, Mötley Crüe en Aerosmith, was toen mijn oordeel en daar is niets aan veranderd. Net als de vorige keer is de uitvoering prima en zijn de songs in hun genre heel behoorlijk. En eigenlijk ben ik daarmee al volledig uitgepraat over deze cd. Vermakelijk, maar volledige creatieve stilstand. Meer valt er niet over te zeggen.
Player - Addiction EPPlayer is de band van onder andere… houd u vast… Ronn Moss, acteur – soort van – in de soap The Bold And The Beautiful. Player had in 1978, voorafgaand aan Moss' acteercarrière een Amerikaanse hit met “Baby Come Back”. In 1995 kwamen bassist Moss en zanger/gitarist Peter Beckett weer bij elkaar voor een nieuw album. Deze digital-only Addiction EP is de opmaat voor een nieuw album dat na de zomer zal verschijnen. Hoewel de andere carrière van Moss in Europa meer last dan voordeel zal bezorgen, kun je concluderen dat de heren in alledrie de songs prima zomerse rock met fraaie harmonieën ten gehore brengen. Het loopt wel nogal wat uiteen: “My Addiction” is een song die ondanks de West Coast-uitvoering Beatlesque invloeden verraadt, “Too Many Reasons” is een wat voorspelbare op-en-top-Amerikaanse ballad en de nieuwe versie van “Baby Come Back” – die hit van destijds, weet u nog? – doet in deze versie wel heel sterk aan Hall & Oates denken. Ik hoop dat de lijn van “My Addiction” wordt doorgetrokken, want dat is veruit de beste track van het setje.


mij=Frontiers / Rough Trade

5 reacties

  1. Je hebt gelijk, het is geschreven door bandleden Beckett en Crowley. Zo zie je maar dat je dingen die je online leest altijd nog even moet checken… ;-) Heb het verwijderd, dank voor de oplettendheid!

  2. “Baby Come Back” is niet door de bee gees geschreven.
    Je hebt gelijk, het is geschreven door bandleden Beckett en Crowley. Zo zie je maar dat je dingen die je online leest altijd nog even moet checken… ;-) Heb het verwijderd, dank voor de oplettendheid!
    np. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *