Ian Parry’s Consortium Project: II – Continuum In Extremis/ III – Terra IncognitaI/ V – Children Of Tomorrow

 Ian Parry's Consortium Project: II - Continuum In Extremis/ III - Terra IncognitaI/ V - Children OfDe rereleases van het Consortium Project zijn inmiddels voltooid. Na de verschijning van het nieuwe deel V Species besloot Lion Music de voorgaande vier delen opnieuw uit te brengen. Na deze drie, II: Continuum In Extremis, III: Terra Incognita en IV: Children Of Tomorrow is het project compleet. Je kunt niet anders concluderen dan dat Ian Parry een serie albums heeft neergezet die de tand des tijds heeft doorstaan. Degelijke eighties powermetal met een randje prog, dat is de beste omschrijving. Alle reissues zijn voorzien van twee bonustracks – demotracks, akoestische versies en één nieuwe track: “Aches & Pains” op IV. Hoewel er heel wat verschillende namen te bewonderen zijn, is de sound vergelijkbaar. Even wat van de namen: bassist Jan Bijlsma (Vengeance) op II en III, Dirk Bruinenberg (Elegy, Wicked Sensation) drums op II, Casey Grillo (Kamelot) op III en Ivar de Graaf (Within Temptation, Kingfisher Sky) op IV, gitarist Stephan Lill (VandenPlas) op II en III, Patrick Rondat op II, Sascha Paeth (Avantasia) op III, Henk van der Laars (Elegy) op IV en zangeres Judith Rijnveld (KIngfisher Sky) op III. En die lijst is nog veel langer. Alle muzikanten hebben op enig moment wel vaker samengewerkt, soms vóór Consortium Project, soms erna. Het zijn allemaal muzikanten die enige bekendheid hebben, maar die ook weten wat het is om te sappelen voor je levensonderhoud, dus van divagedrag zal weinig sprake geweest zijn. Integendeel, ze zijn gewend om snel een resultaat te moeten neerzetten en dat is op alle cd's gelukt. Muzikaal is het misschien niet altijd het meest originele dat je hoort, het niveau is vijf cd's lang hoog en dat is op zich al een kunststukje. Verder is het een kwestie van je onderdompelen in de muziek en je eigen favorieten eruithalen. Parry's levenswerk is voltooid en wat hij verder ook doet, het Consortium Project zal altijd een glanzende parel op zijn cv blijven.


mij=Lion Music / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *