Europe - Bag Of Bones cover

Europe – Bag Of Bones

Een band die je als hardrocker bijna niet goed mág vinden is Europe.’Ieeeeuw, gladde poprock, dat vreselijke The Final Countdown!’ Nog even afgezien van het feit dat “The Final Countdown” een nog zo jonge band een klassiek anthem opleverde, heeft Europe sindsdien een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dat bleek al op het fantastische live-album Almost Unplugged, dat werd voortgezet op Last Look At Eden en dit Bag Of Bones is simpelweg hun beste studio-album tot nu toe. Elf songs langs laat Europe fantastische hardrock horen, met de bluesinvloeden beter hoorbaar dan ooit tevoren. De productie op Last Look At Eden deed wat geforceerd-heavy aan, op dit album heeft Kevin Shirley (Iron Maiden, Joe Bonamassa) gezorgd voor een heavy sound zonder poespas. De gitaarriffs zitten voorin het geluidsbeeld, de solo’s van John Norum zijn kleine kunstwerkjes, het toetsenwerk is zo nu en dan van Deep Purple-achtige schoonheid en ook Joey Tempest zingt met een rauw randje dat alle lievigheid als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. “Drink And A Smile” doet erg aan Led Zeppelin denken, single “Not Supposed To Sing The Blues” is een lekkere mid-tempo beuker, het titelnummer, “Demonhead” en “Doghouse” zijn catchy zonder ook maar een moment de geringste herinnering aan ballads als “Carrie” op te roepen. Echt, dit Europe zou bij elke hardrocker in de kast moeten staan. En er vaak uitkomen. Wereldplaat!

Europe – Bag Of Bones
(Edel)

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *