Crucified Barbara – The Midnight Chase

Crucified Barbara - The Midnight ChaseDe dames van Crucified Barbara zijn al sinds 1998 actief, en toch had ik geen weet van hun bestaan. Dat is iets om me voor te schamen. Deze Zweedse dames worden op hun site aangekondigd met een riskant 'For Fans Of Motörhead, early Mötley Crüe, The Runaways And Joan Jett', maar verdomd als het niet waar is, het klopt. En dan vooral die eerste twee, want de dames trekken stevig van leer. Het is zo verrassend als een hanige 100-meterloper, maar de hooks zijn er en bovendien is niet geprobeerd het gitaargeluid glad te laten klinken. Integendeel, het doet regelmatig denken aan Fast Eddie Clarke in z'n Motörheaddagen. Natuurlijk zijn er kleine kritiekpuntjes te vinden. Niet al het materiaal is even goed, ballad “Count Me In” is bijvoorbeeld wel heel mager. De zang van Mia Coldheart is soms net iets te sterk aangezet. Ze probeert dan nog net even wat ruiger te klinken waar dat volgens mij niet nodig is. Toch mag Crucified Barbara trots zijn op The Midnight Chase. De video voor “Into The Fire” zal niet meer dan een krat bier gekost hebben en dat zie je eraan af, maar het album zelf klinkt zoals het moet klinken: hard, rauw en recht-zo-die-gaat. Het is sneu voor Barbara, maar van mij mag ze nog effe blijven hangen. Raaaawk!


mij=GMR / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *