Morse Portnoy George - Cover 2 Cover cover

Morse Portnoy George – Cover 2 Cover

In september komt Neal Morse’s nieuwe album Momentum uit, maar in huize Prikkie draait een deel van de Momentumsessies al een tijdje in de cd-speler. Zoals gebruikelijk bij Neal Morse en Mike Portnoy bij vrijwel al hun projecten, hebben ze ook nu covers opgenomen voor special editions. Sommigen vinden dat een zwaktebod, ik vind het juist prachtig om te zien dat muzikanten ook gewoon idolaat kunnen zijn van andere bands of muzikanten.

Cover 2 Cover bevat vijf songs uit de Lifelinesessies en zeven die opgenomen zijn naast de opnamen voor Momentum. De heren hebben bewust gekozen voor pop- en rocksongs uit de jaren zeventig en tachtig. Niet per se sterk afwijkend van het origineel, maar je hoort in elke noot de pret die ze ermee gehad hebben. De topper is voor mij nog steeds The Osmonds'(!) “Crazy Horses”, in een snoeiharde versie met solo van Paul Gilbert, maar eigenlijk is het album één groot feest, met onder andere een heerlijk gedrumd “Driven To Tears” (The Police), “Lido Shuffle” (Boz Scaggs), “Rikki Don’t Lose That Number” (Steely Dan), “Southern Man/ Needle And The Damage Done/ Cinnamon Girl” (Neil Young) en “Starless” (King Crimson). Neal Morse, Mike Portnoy (die ook de liner notes verzorgde) en Randy George zijn nog altijd in de eerste plaats fans en dat is te horen op dit album.

De meerwaarde van de dvd is gering, maar de cd mag je niet missen. De uitvoeringen zijn zo aanstekelijk en lekker dat je vanzelf weer in je cd-kast op zoek gaat naar de originelen. En dat is alleen maar een compliment.

Morse Portnoy George – Cover 2 Cover
(Radiant Records)

3 reacties

  1. Ik heb genoten van de tracks op Youtube. Crazy horses is idd een sublieme cover met een uitstekende Portnoy als lead vocalist.
    De spelvreugde spat eraf.
    De heren Morse en Portnoy gaan me klauwen met geld kosten.
    :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *