Slash – Apocalyptic Love

Slash - Apocalyptic LoveEr zullen weinig mensen ontkennen dat Slash een van de beste en meest herkenbare gitaristen uit de hedendaagse hardrock is. Maar om nou te zeggen dat 'ie continu topplaten uitbrengt… Met Guns N'Roses een paar, met Slash's Snakepit twee, met Velvet Revolver eentje (Libertad), en dan ben je er wel. Hij brengt niet alleen steeds minder platen uit – hoe lang staat Velvet Revolver nu alweer op een waakvlammetje? -, de kwaliteit houdt ook niet over. Ik vond Slash in elk geval een zeer teleurstellende plaat. Veel grote namen, maar daardoor een allegaartje. Met Apocalyptic Love heeft hij tenminste weer een vaste band. Maar de dvd, met een half uurtje playbacken voor de camera en wat minimale interviewtjes, laat zien waar het aan schort: Slash speelt gitaarpartijen als in z'n beste Guns N' Rosesdagen, maar de drie andere muzikanten doen vooral hun uiterste best om aan te haken. Een en al stress. De heren kijken elkaar al amper aan, laat staan dat je pret ziet. Bij Guns N'Roses stonden er muzikanten omheen die iets extra's brachten, die ervoor zorgden dat het gitaarwerk van Slash de echte swagger kreeg. Misschien zijn Myles Kennedy (Alter Bridge), Brent Fitz en Todd Kerns live wel in staat iets extra's te brengen – al betwijfel ik dat – in de studio komt het er niet uit. Het blijft allemaal te netjes en te strak. Zodat je iedere keer weer zit te denken 'Wat als Guns N'Roses dit nummer nou zou uitvoeren?' Dat gaat geheid niet gebeuren, maar de vergelijking is onvermijdelijk bij songs als “One Last Thrill”, “No More Heroes” en “Shots Fired”. En dan moet je concluderen dat deze band die vergelijking in de verste verte niet aankan. Een album dat fantastisch hád kunnen zijn, wordt zo weer een teleurstelling. Juist omdat je weet wat Slash met dit materiaal zou kunnen met goede mensen om zich heen.


mij=Roadrunner Records

8 reacties

 1. ik weet niet onder welke steen je ben gekropen maar hoe durf je dit te zeggen man luister eens goed naar dat wat slash heeft gemaakt .maar als jij denkt dat je het beter kan dan zou ik zeggen probeer het eens er zijn te veel gitaristen die niet eens in slash zijn schaduw mogen staan.

 2. Heb je de recensie eigenlijk wel gelezen Arnoud, of stond er al teveel schuim op je mond? Slash is behoorlijk in vorm op deze plaat, het zijn zijn bandleden die ‘m voor me verknallen. Maar ach, gezien je ‘argumentatie’ zou geen enkel flintertje van kritiek je goedkeuring kunnen wegdragen…

 3. En wederom een fanatieke fan, die niet snapt dat een recensie een persoonlijke mening is van de schrijver.
  Ik pak vast de zoutjes, want dit wordt weer zoals de reactie’s bij de laatste plaat van Madonna of Tokyo Hotel. :-)

 4. ik weet niet onder welke steen je ben gekropen maar hoe durf je dit te zeggen man luister eens goed naar dat wat slash heeft gemaakt .maar als jij denkt dat je het beter kan dan zou ik zeggen probeer het eens er zijn te veel gitaristen die niet eens in slash zijn schaduw mogen staan.
  Heb je de recensie eigenlijk wel gelezen Arnoud, of stond er al teveel schuim op je mond? Slash is behoorlijk in vorm op deze plaat, het zijn zijn bandleden die ‘m voor me verknallen. Maar ach, gezien je ‘argumentatie’ zou geen enkel flintertje van kritiek je goedkeuring kunnen wegdragen…
  En wederom een fanatieke fan, die niet snapt dat een recensie een persoonlijke mening is van de schrijver.
  Ik pak vast de zoutjes, want dit wordt weer zoals de reactie’s bij de laatste plaat van Madonna of Tokyo Hotel. :-)
  Gezellig! *schuift aan*
  Tokyo Hotel…bestaat dat nog? :-P
  Nou, Tokio Hotel is al een paar jaar een plaat aan het opnemen met de gedumpte Korn-producers The Matrix. Releasedatum is volgens Wikipedia nog eind dit jaar, maar dat is onbetrouwbaar…
  Ik heb helaas geen tijd gehad voor een Justin Bieber-recensie, maar had hem graag geschreven :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *