Slash – Apocalyptic Love

Slash - Apocalyptic LoveEr zullen weinig mensen ontkennen dat Slash een van de beste en meest herkenbare gitaristen uit de hedendaagse hardrock is. Maar om nou te zeggen dat 'ie continu topplaten uitbrengt… Met Guns N'Roses een paar, met Slash's Snakepit twee, met Velvet Revolver eentje (Libertad), en dan ben je er wel. Hij brengt niet alleen steeds minder platen uit – hoe lang staat Velvet Revolver nu alweer op een waakvlammetje? -, de kwaliteit houdt ook niet over. Ik vond Slash in elk geval een zeer teleurstellende plaat. Veel grote namen, maar daardoor een allegaartje. Met Apocalyptic Love heeft hij tenminste weer een vaste band. Maar de dvd, met een half uurtje playbacken voor de camera en wat minimale interviewtjes, laat zien waar het aan schort: Slash speelt gitaarpartijen als in z'n beste Guns N' Rosesdagen, maar de drie andere muzikanten doen vooral hun uiterste best om aan te haken. Een en al stress. De heren kijken elkaar al amper aan, laat staan dat je pret ziet. Bij Guns N'Roses stonden er muzikanten omheen die iets extra's brachten, die ervoor zorgden dat het gitaarwerk van Slash de echte swagger kreeg. Misschien zijn Myles Kennedy (Alter Bridge), Brent Fitz en Todd Kerns live wel in staat iets extra's te brengen – al betwijfel ik dat – in de studio komt het er niet uit. Het blijft allemaal te netjes en te strak. Zodat je iedere keer weer zit te denken 'Wat als Guns N'Roses dit nummer nou zou uitvoeren?' Dat gaat geheid niet gebeuren, maar de vergelijking is onvermijdelijk bij songs als “One Last Thrill”, “No More Heroes” en “Shots Fired”. En dan moet je concluderen dat deze band die vergelijking in de verste verte niet aankan. Een album dat fantastisch hád kunnen zijn, wordt zo weer een teleurstelling. Juist omdat je weet wat Slash met dit materiaal zou kunnen met goede mensen om zich heen.


mij=Roadrunner Records

« »