Ganashake – Flirty Fishing

Ganashake - Flirty FishingHet gezelschap Ganashake bestaat uit drie jonge zuiderburen, die in hun eigen land al heel wat aandacht hebben getrokken, bijvoorbeeld van producer Jean-Marie Aerts (T.C. Matic) en radiomaker/muzikant Jan Hautekiet. Zanger-gitarist Jess Jacob, bassist Sander Goethals en drummer Bert Minnaert blijken ondanks hun jonge leeftijd al lekker met genres te kunnen spelen. De basis is bluesy rock, maar ze zoeken voortdurend de randen van de blues op. Zo kan het gebeuren dat de blues wordt afgewisseld met elementen uit pop, garagerock en countryrock. De lekker speelse ritmesectie legt een bluesy basis, waarop Jacobs stem en zijn indringende gitaarwerk door de genres kunnen zwieren. Wat vooral opvalt is het gemak waarmee de band het speels en licht weet te houden zonder er wegwerpdeuntjes van te maken. Hautekiet draagt op “Rearrange My Soul” en het funky “Stopsigns” bij met Hammond respectievelijk Rhodes. Op een enkele uitzondering na is het materiaal sterk – eenvoudig maar effectief. De stem van Jacob is wat dun voor blues en vergt mij in elk geval enige gewenning. Tegelijkertijd draagt die stem wel weer bij aan het popgevoel. Het poppier materiaal doet me denken aan Birds Of Avalon (“Keep Falling”), terwijl ik bij het iets zwaardere blueswerk associaties heb met The Muggs. Zeker, je hoort nog ruimte voor groei, maar tegelijkertijd heb ik geen enkele twijfel dat die groei er gaat komen. De kleine veertig minuten Flirty Fishing zijn daarmee de moeite waard, met tegelijkertijd de belofte van meer.


mij=Sonic Rendezvous

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *