Life's Electric - Trust Me I'm A Doctor cover

Life’s Electric – Trust Me I’m A Doctor

Op naar het laatste stapje

Life’s Electric is een rockband uit Weert die crowdfunding heeft gebruikt voor de totstandkoming van deze cd. Er is dus geen platenmaatschappij aan te pas gekomen, ze hebben in eigen kring de pecunia bij elkaar gekregen. Het digipak waarin de cd wordt aangeleverd ziet er in eerste instantie wat kleurloos uit, maar is bij nadere bestudering beter verzorgd dan menig grote release. Zelf noemen ze Paramore, King Of Leon en Foo Fighters als invloeden. Da’s een dichtbevolkt genre, waar de lijn tussen onopvallende middelmaat en top erg dun is. Je hebt goede melodie├źn nodig die in staat zijn de luisteraar in drie maten bij de kladden te grijpen en slordige uitvoering en productie kunnen tegelijkertijd goede songs volkomen om zeep helpen. Lukt het Life’s Electric om dat allemaal goed te krijgen? Ja en nee. Uitvoering en productie zijn heel strak en elk van de tien songs zit muzikaal en compositorisch goed in elkaar. Qua bombast en opbouw zitten die songs in mijn beleving vaak dichter tegen U2 aan dan tegen de eerder genoemde Foo Fighters. Ook zanger Ferry van der Woude heeft z’n stijl van zingen nogal afgekeken van ene Bono. Eerlijk is eerlijk, hij zet een verdienstelijke variant neer en het is hem niet aan te rekenen dat ik Bono een van de meest onuitstaanbare types in de muziek vind. Omdat ik daarnaast niet zoveel heb met overslaande stemmen in de popmuziek blijft de zang een aspect dat mij niet echt raakt. Maar zoals gezegd ligt dat meer aan mijn smaak dan aan de prestatie van Van der Woude. De reden dat het ze net niet lukt om dat laatste stapje te maken zit ‘m wel degelijk in de composities. Hoe goed ook, juist dat beetje extra waardoor de songs meteen binnenkomen hebben ze niet. En toch wil ik positief afsluiten: op Trust Me I’m A Doctor laat Life’s Electric zien de basics helemaal op orde te hebben. Dat betekent dat dat laatste stapje binnen handbereik is en dat is voorwaar al een prestatie van formaat.

Life’s Electric – Trust Me I’m A Doctor
(Eigen Beheer)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *