Larman Clamor - Frogs

Larman Clamor – Frogs

Opmerkelijk eenmansproject

Lange tijd was niet duidelijk wie er achter Larman Clamor zaten. Ja, drummer/toetsenist R en zanger/gitarist V. Inmiddels is R afgehaakt en blijkt V, het enig overgebleven bandlid, Alexander von Wieding te heten en de maker van artwork voor diverse bij Small Stone uitgebrachte cd’s te zijn. Het boekje van Frogs opent met de beschrijving ‘Swampbound/ Tales Of/ Majik/ Cannibals/ Love/ Haints/ And A Whole/ Lotta Bong Water’. Het komt er op neer dat Frogs eerder uit de moerassen van Florida lijkt te komen dan uit het land van het Wirtschaftswunder. Gestaag dreunende bluesklanken die doen denken aan het zompiger werk van Tom Waits, ZZ Top, Ben Harper en Les Claypool, met zang die vaak goed beschouwd meer brullen of mompelen is, maar die het geheel alleen nog maar sfeervoller maakt. Geen moment heb je het idee dat er iemand stukje bij beetje een nummer heeft opgebouwd, het klinkt alsof het ineens, door een complete band, op plaat is gezet. Het geluid is vaak overstuurd, er zit de nodige echo op en door het veelvuldig gebruik van de slidegitaar blijft het steeds bluesy, ook op de momenten dat er wat meer drones insluipen. Von Wieding noemt zichzelf “niet zo’n goede muzikant”. Voor een niet zo goede muzikant heeft ‘ie dan wel een heel bijzondere plaat gemaakt. Mijn jaarlijstje staat al overvol, Larman Clamor staat daar nu ook te dringen.

Larman Clamor – Frogs
(Smallstone / Bertus)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *