Stealing Axion - Moments

Stealing Axion – Moments

Hakken en zagen op z’n djents


Pfoe, was dat even schrikken! Ik dacht een bedachtzame progplaat op te zitten, want van proglabel InsideOut, krijg ik grunts in een snoeiharde sound voor m’n kiezen! Stealing Axion – de in de bio genoemde website bestaat niet (meer?), er is slechts een Facebookpagina – hoort dan ook bij de djentstroming, waarin onlangs Periphery’s II al verscheen bij InsideOut. De kenmerken van die stroming, gecombineerd met de grunts die naast ‘normale’ vocalen ook veelvuldig worden gebruikt, maken dat Moments geen makkelijk plaatje is. Ik heb in elk geval het gevoel dat het energie zuigt met de hakkende gitaren, de polsverstuikende tempi en de genoemde grunts. Tegelijkertijd zit ik met bewondering te luisteren hoe ongelooflijk strak deze Amerikanen bijna tachtig minuten lang tekeergaan. In “It’s Too Late Now” wordt even gas teruggenomen. Waar in het voorgaande deel de metal zwaar overheerst, is dit nummer veruit het meest proggy van het album. Het pièce de resistance is de ruim twaalf minuten durende afsluiter “Moments Part 2”, die van een prachtige, melodieuze gitaarsolo is voorzien. Het laat horen hoe goed Stealing Axion kan zijn als ze melodie en brute kracht combineren. Misschien dat de echte djentfans er anders over denken, maar van mij mogen ze dat wat vaker doen. Voor mij is het een knap gemaakt album, dat nóg beter had kunnen zijn als ze wat vaker gas zouden terugnemen. Maar luister en oordeel vooral zelf…

Stealing Axion – Moments
(InsideOut)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *