Human Factor - 4.Hm.f cover

Human Factor – 4.Hm.f

Instrumentaal én verteerbaar

De titel geeft al aan dat we hier met een ongewoon gezelschap te maken hebben. Human Factor is een Russische viermansband, die zijn naam ontleend lijkt te hebben aan het handboek van een Britse variant van de Arbodienst. Gelukkig is hun muziek een stuk avontuurlijker. Acht tracks, een krap uurtje instrumentale rock, dan weer wat spacey, dan weer met meer progressieve invloeden. Instrumentale muziek moet je liggen, da’s waar, maar deze heren slagen erin het daadwerkelijk liedjes te laten zijn. Ook op de momenten dat ze een meer jamachtige opbouw hebben blijft er steeds iets gebeuren. Meestal zorgen gitaar en toetsen echter dat er sowieso een heldere melodielijn is. Luister maar eens naar “Stargazer”: het zou een makkie zijn om daar coupletje-refreintje-coupletje van te maken, maar met een op momenten Iron Maidenachtige gitaarpartij en een galopperende ritmesectie ben je voor je het weet aan het eind en is er geen noot gezongen. Waar spacerock, progressieve rock of instrumentale rock soms zelfs voor diehards stevig doorbijten kunnen zijn, maakt Human Factor dat het verrassend goed verteerbaar blijft. Wat heet, er zijn bands mét zang die daar meer moeite hebben. En alleen daarom al verdient 4.Hm.f het om beluisterd te worden.

Human Factor – 4.Hm.f
(R.A.I.G./Clear Spot)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *