Gene The Werewolf - Rock 'N Roll Animal cover

Gene The Werewolf – Rock ‘N Roll Animal

Prima Pittsburghse pretrock

Ze noemen zich Gene The Werewolf, de hoes is een (fraaie) afbeelding van een cartoonbeest en ze hebben vorig jaar een polkaversie opgenomen van “Steelers Fight Song” voor hun favoriete footballclub, de Pittsburg Steelers. Het mag duidelijk zijn dat Gene The Werewolf zich niet druk maakt over filosofische vraagstukken. Een paar maten ver op dit album is er al een vrolijk 'yeah, yeah, yeah'-koortje te horen. En ja, alle songs hebben wel iets bekends uit de eighties-hairmetal. De vrolijke rock van deze heren doet qua opbouw en sound vooral denken aan The Darkness, als je iets verder teruggaat aan Poison en aanverwanten, of als je nóg wat verder teruggaat aan Kiss. Het is gewoon popmuziek met flink opengedraaide versterkers. Daar is niks mis mee, overigens. Zeker niet als het zo lekker aanstekelijk gedaan wordt als op Rock 'N Roll Animal. “I Only Wanna Rock 'n' Roll” blijkt naast in de titel ook in de video aan Twisted Sister te herinneren. Dit is hun derde album, maar het eerste dat internationaal wordt uitgebracht. Misschien ligt het daaraan dat er werkelijk niets op dit album aan te merken is. Tuurlijk, het is voorspelbaar als de neten, maar zelfs platen van grote namen van weleer zijn met enige regelmaat minder dan Rock 'N Roll Animal. Het is pure pretrock en zo moet je het ook beluisteren. Dan is die pret ook bijna gegarandeerd.

Gene The Werewolf – Rock ‘N Roll Animal
(Frontiers / Rough Trade)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *