Meat Loaf – Guilty Pleasure Tour

Meat Loaf - Guilty Pleasure TourGuilty Pleasure Tour is Meat Loafs zesde live-album en nog steeds is Bat Out Of Hell zwaar vertegenwoordigd in de setlist. Opmerkelijk is echter dat op de cd een van de ultieme songs you love to hate, “Paradise By The Dashboard Light”, ontbreekt en da's voor het eerst. Op de dvd is “Paradise” wel een van de drie extra songs, naast “Rock 'n' Roll Dreams” en “Living On The Outside”. Bat Out Of Hell blijft echter met afstand het best vertegenwoordigd met het titelnummer, “You Took The Words” (met een fraai piano-intro), “Two Out Of Three Ain't Bad” en “All Revved Up”. Het concert is 2011 in Sydney opgenomen, maar bevat gelukkig maar één track van het in dat jaar daar – aanmerkelijk eerder dan in de rest van de wereld – uitgekomen album Hell In A Handbasket. Opvallend is dat er ook een aantal non-albumtracks opstaan. “Hot Patootie/Time Warp” komt uit de Rocky Horror Picture Show en “Boneyard” was een bonustrack op een single. Met een (achtkoppige!) band met o.a. Danny Miranda (live-bassist bij Queen), gitarist Paul Crook (Anthrax, Glenn Hughes) en drummer John Miceli – de laatste twee zijn ooit door May en Taylor uitgekozen voor de Las Vegas-editie van Queen's We Will Rock You-musical – heeft Meat Loaf een band die zich soms iets te gedwee opstelt, waardoor het allemaal wel érg geregisseerd en revue-achtig overkomt. Bij solo's en het eerder genoemde piano-intro hoor je dat de muzikanten echt wel wat kunnen. Meat Loaf is voor zijn doen goed bij stem en blijft een rasentertainer, maar iets meer ballen en spontaniteit – die op de livebeelden in de veertig minuten durende documentaire opmerkelijk genoeg wel te horen is – had geen kwaad gekund. De tourmanager zegt in die documentaire 'Meat Loaf knows he's a product.' Dat had hier wel wat minder gemogen.


mij=SFM

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *