Gov’t Mule – The Georgia Bootleg Box

Gov't Mule - The Georgia Bootleg BoxLiefhebbers weten dat je Gov't Mule vooral live moet horen. Op 6 juli kan dat in ons eigen Utrecht, op het nieuwe festival Roots In The Park, maar met The Georgia Bootleg Box doet Gov't Mule vast aan een fraai stukje geschiedschrijving. Drie opeenvolgende concerten uit 1996, mét de inmiddels overleden Allen Woody, en uit de begintijd, dus met songs die uitgekomen waren of nog zouden uitkomen op Gov't Mule, Dose en Life Before Insanity. En een hele bende fijne covers, zoals we van Gov't Mule gewend zijn. Van bluesrockfavorieten als Willie Dixon, Eric Clapton en ZZ Top, maar ook van Mahavishnu Orchestra, Grateful Dead, Tom Waits en Little Feat. Het geluid is prima, op een enkele track na. Het gevolg van slechte bedrading van de zaal of domweg op het soundboard omgevallen bier van een onvoorzichtige bezoeker. Als je het in de liner notes leest, ben je nog verbaasd dat ze het nog zo goed hebben kunnen oplossen. Ach, en bluesrock heeft geen ingewikkeld geluid nodig, als het maar goed gemixt is, en dat is het. Belangrijker is dat je een trio hoort dat zich enorm vermaakt met eigen songs én met de covers. Warren Hayes soleert zich een ongeluk en het eerste concert wordt opgesierd met een fijne drumsolo. Er zitten flink wat dubbelingen tussen, maar de kwaliteit van het gebodene en de songs die slechts eenmalig worden gespeeld maken dat dat niet eens stoort. Ik heb het album (zes cd's, ruim 6,5 uur) vrijwel in één ruk beluisterd en ook enigszins tot mijn eigen verbazing blééf dat lekker. Gov't Mule is bluesrockroyalty en dat blijkt op The Georgia Bootleg Box eens te meer.


mij=Mascot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *