Buma/Stemra – Jan Smit Is Onze Homie (No Clue Remix)

Buma/Stemra - Jan Smit Is Onze HomieIets meer dan een maand geleden hebben inmiddels een gesprek gehad bij Buma/Stemra. Nou ja, een gesprek suggereert een dialoog en als er één ding duidelijk is, dan is het dat Buma/Stemra helemaal niet wil nadenken over een oplossing. Buma heeft weer een stapje gezet op het pad naar het helemaal platlicenseren van het Nederlandse muzieklandschap en is helemaal niet van plan zelfs maar het geringste stapje terug te zetten. Dat ze wel een lobbyist en een advocaat afvaardigden maar dat de directeur liever via interviews communiceert, zegt genoeg. Er zijn heel wat mensen die hun verontwaardiging hebben uitgesproken, maar twee groepen zijn akelig stil gebleven: de politiek en – op een enkele uitzondering na – de artiesten zelf. En dat zijn nou net de twee groepen die machtsmiddelen tegenover die van Buma/Stemra kunnen zetten. Deze oproep is dan ook aan politiek en artiesten: zorg ervoor dat dit gedrag voor Buma/Stemra een probleem wórdt, want tegen een leger advocaten en diepe zakken kunnen wij niet op. Buma vertikt het fatsoenlijk te communiceren en alleen jullie kunnen daar iets aan doen.

« »