Buma/Stemra – Jan Smit Is Onze Homie (No Clue Remix)

Buma/Stemra - Jan Smit Is Onze HomieIets meer dan een maand geleden hebben inmiddels een gesprek gehad bij Buma/Stemra. Nou ja, een gesprek suggereert een dialoog en als er één ding duidelijk is, dan is het dat Buma/Stemra helemaal niet wil nadenken over een oplossing. Buma heeft weer een stapje gezet op het pad naar het helemaal platlicenseren van het Nederlandse muzieklandschap en is helemaal niet van plan zelfs maar het geringste stapje terug te zetten. Dat ze wel een lobbyist en een advocaat afvaardigden maar dat de directeur liever via interviews communiceert, zegt genoeg. Er zijn heel wat mensen die hun verontwaardiging hebben uitgesproken, maar twee groepen zijn akelig stil gebleven: de politiek en – op een enkele uitzondering na – de artiesten zelf. En dat zijn nou net de twee groepen die machtsmiddelen tegenover die van Buma/Stemra kunnen zetten. Deze oproep is dan ook aan politiek en artiesten: zorg ervoor dat dit gedrag voor Buma/Stemra een probleem wórdt, want tegen een leger advocaten en diepe zakken kunnen wij niet op. Buma vertikt het fatsoenlijk te communiceren en alleen jullie kunnen daar iets aan doen.

8 reacties

 1. Bombay Show Pig laat weten er nog iets aan te moeten en willen doen. Anne Soldaat en Case Mayfield maken zich er met flauwe grappen vanaf. Pijnlijk egoistisch…

 2. Pien Feith heeft via Twitter laten weten dat haar bandlid Melvin Wevers in zijn reactie op http://kickingthehabit.nl/2013-03-08/zo-simpel-zit-de-wereld-van-bumastemra-eigenlijk-in-elkaar ook namens haar sprak. Hulde!
  Bombay Show Pig laat weten er nog iets aan te moeten en willen doen. Anne Soldaat en Case Mayfield maken zich er met flauwe grappen vanaf. Pijnlijk egoistisch…
  En Case Mayfield blockt me onmiddellijk als ik er iets van zeg. Stijlvol mannetje wel.
  Kicking The Habit verwijdert zijn embeds en gaat over op links, hoewel ze dat waarschijnlijk technisch wat handiger gaan doen dan FileUnder, bijvoorbeeld via die rare konijnentumblr van ze:
  http://kickingthehabit.nl/2013-03-27/bumastemra-wij-gaan-het-anders-doen
  Yes!! Buma ziet af van de embedheffing. Zie nieuws 27-2-2014 http://www.linkvrij.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *