In Solitude – In Solitude

In Solitude - In SolitudeIemand moet de Zweden van In Solitude eens vertellen dat de jaren tachtig al voorbij zijn. Opgericht in 2002 brachten ze hun full-length debuut uit in 2008 en het vervolg in 2011. Dat debuut, In Solitude, wordt nu opnieuw uitgebracht. Vast vanwege de verkrijgbaarheid, want de sound is nog steeds ferm in de klei van de tachtiger jaren geplant. Maiden, Judas Priest en Mercyful Fate zijn ongetwijfeld hun grote voorbeelden, zoals ze dat destijds voor de hele Europese metalscene waren. Zanger Hornper galmt dat het een lieve lust is, het geluid (zang én instrumentatie) klinkt wat hol en er is niets nieuws te horen. Maar voor de oren die de jaren tachtig hebben meegemaakt is dit wel een potje onvervalste nostalgie. Verpakt in prima songs bovendien. De riffs denderen ongenaakbaar door, de solo's zijn kort en heftig en tussen de verplichte breaks door wordt elke keer weer een verhalende song neergezet. Kortom, In Solitude biedt niets nieuws, maar doet dat wel erg goed. Nu met nog een bonustrack en een in de badkamer opgenomen demoversie extra.


mij=Season Of Mist

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *