Hey Kid – Hey Kid / Exit 31 – Back To You

Hey Kid - Hey KidIk schijn de drijvende kracht achter Hey Kid al te moeten kennen. Zwollenaar Marco Hovius heeft namelijk al enige furore gemaakt met 16Down. Maar ja, radiohits, zo lees ik, en dat verklaart veel. Ik hèb al een kleine vijftien jaar geen radio meer. Dat dit album desondanks bij mij terechtgekomen is, snap ik wel. Hey Kid knalt negen songs lang strakke gitaarrock door de speakers, waarbij het soms aan Foo Fighters doet denken (“Suits”), soms aan Queens Of The Stone Age (“Could You Could You”, “You Got Nothing On Me”) maar waar in elk geval de riff en de energie centraal staan. Hovius en kornuiten hebben de beste tracks aan het begin van de cd staan. Niettemin slagen ze er glansrijk in die energie een cd lang vast te houden. De productie en mix zijn ook precies goed: goed uitgebalanceerd, helder en toch gruizig klinkend, en nergens gladjes. Ook wanneer het tempo wat zakt, zoals in bijvoorbeeld “You Got Nothing On Me”, blijft het daardoor de juiste gradatie van rauwheid houden. Misschien kun je zeggen dat ze hier en daar iets te nadrukkelijk als hun voorbeelden klinken, maar dat is een heel klein smetje op wat verder een verrekte lekker plaatje is. Hey Kid is een band voor festivalweides van elke grootte. En voor 3FM.
Exit 31 - Back To YouExit 31 pakt het op zijn single Back To You wat poppier aan. Het is nog steeds rock, maar ze omschrijven hun muziek zelf als close harmony rock en dat is een omschrijving waarin ik me prima kan vinden. Deze single, met de tracks “Back To You” en “Chase Them Away”, is een voorproefje van hun derde album. Het is melodieuze rock waarbij het compositorisch talent duidelijk in ruime mate aanwezig is. Beide tracks zijn tot in de puntjes afgewerkt en zanger Ivo Penders heeft geen enorm karakteristieke stem, maar is wel een bovenmatig goede zanger. Toch zou ik een net iets scherper randje aan de songs willen. Ik vrees namelijk dat als het hele album zo klinkt, je een net te braaf en net te inwisselbaar geheel krijgt. En dan wordt het knap lastig om op te vallen tussen die massa’s melodieuze rockplaten. Zeker in een genre dat het niet van de airplay moet hebben.


mij=Hey Kid: Suburban; Exit 31:aRe U / Marista

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *