Whitesnake – Made in Britain / World Record (live)

Whitesnake - Made In Britain/The World RecordNaar verluidt ontstond nog maar kort geleden bij Whitesnake het idee om de dvd/cd-livecombi Made In Japan uit te brengen, terwijl Made In Britain/The World Record al langer op de planning stond. Bij allebei zijn de opnamen afkomstig uit de Forevermore-tour, dus dat zo’n beetje de helft overlapt en elkaar in kwaliteit amper ontloopt mag geen verrassing zijn. Bij Made In Japan waren het twaalf songs (inclusief gitaarduel en drumsolo) op cd en dvd en een bonusdisc met acht deels akoestische tracks opgenomen tijdens soundchecks. Bij Made In Britain/The World Record zijn er vijfentwintig songs op twee cd’s te vinden – cd1 opgenomen in Groot-Brittannië, cd2 in de rest van de wereld – met op het eerste gezicht geen grote verrassingen. Op de tweede cd vallen naast de afsluiter met Deep Purple’s “Stormbringer” en “Burn”, voorafgegaan door een stukje a capella “Soldier Of Fortune”, de argeloze beschouwer drie opmerkelijke titels op: “Pistols at Dawn”, “Snake Dance” en “The Badger”. Nieuwe tracks? Nee hoor, de fan weet beter: twee gitaarsolo’s en een instrumentale jam. Kortom: een mooie collectie van 25 songs, maar net als op Made In Japan is Whitesnake verre van elke verrassing gebleven. Whitesnake was met Forevermore aan het consolideren en doet dat met deze live-cd nog steeds. Het geluid is prima, de songs – wat mij betreft afgezien van de meeste van Forevermore – zijn dat ook, maar het is steeds meer een kunstje en steeds minder kunst. Net als bij Made In Japan is bij Made In Britain/The World Record de conclusie dat het album goed is, maar niet essentieel in het oeuvre. Allebei aanschaffen is dus voor de echte fans, de rest moet de keuze laten afhangen van de vraag of ze er de plaatjes bij willen hebben of niet.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *