Moreland & Arbuckle - 7 Cities cover

Moreland & Arbuckle – 7 Cities

Eigenlijk had ik verwacht dat er na de doorbraak van Seasick Steve een hele reeks van dergelijke artiesten zou doorbreken. Die reeks is uitgebleven, maar Moreland & Arbuckle is een band die ik een dergelijke doorbraak wel zou gunnen. Onlangs lieten ze bij Roots In The Park op mij in elk geval een goede indruk achter, met een set waar de energie van afspatte en het nodige podiumbravado van de drie heren. Drie? Ja, drie. Want naast gitarist Aaron Moreland en zanger/harmonicaspeler Dustin Arbuckle is er drummer Kendall Newby. Oh, en die harmonica van Arbuckle is dus retebelangrijk. Op Roots In The Park was dat al te zien, toen hij technische problemen overbrugde met een heerlijke, minutenlange solo. Op het nieuwe album 7 Cities staat die harmonica onder andere centraal in het ZZ Top-achtige “Tall Boogie”. Lynyrd Skynyrd is vaak ook niet ver weg in de up-tempo songs op dit album. Het instrumentale “Red Bricks” heeft dan weer veel meer een basic Seasick Steve-feel. Daar staan echter ook veel poppier songs tegenover, zoals “Broken Sunshine” en een verrassende cover, een fijn verbluesde versie van Tears For Fears’ “Everybody Wants To Rule The World”. Moreland & Arbuckle kan ruig rocken, maar weet ook met beperktere middelen goede swampblues neer te zetten en – ook prettig – legt zich niet teveel beperkingen op. Dat maakt dat, hoewel de pure energie van een optreden niet altijd gevat kan worden, 7 Cities een smakelijke en gevarieerde cd is geworden. Het zou mij niet verbazen als we deze heren de komende jaren nog vaak terugzien in het festivalcircuit.

Moreland & Arbuckle – 7 Cities
(Telarc/Concord)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *