Skid Row – United World Rebellion – Chapter One

Skid Row - United World Rebellion - Chapter OneNieuwe platenmaatschappij, nieuwe kansen. Skid Row maakte ooit een aantal fijne platen met zanger Sebastian Bach, maar werd desondanks het kind dat met het badwater werd weggegooid toen de hairmetal het onderspit moest delven tegen de grunge. Toch zijn gitaristen Dave “The Snake” Szabo en Scotti Hill en bassist Rachel Bolan nooit echt gestopt, zij het dat ze eventjes opereerden onder de naam Ozone Monday. De ruzies met voormalig zanger Sebastian Bach hebben al die tijd wel voor publiciteit gezorgd, maar jammer genoeg is het daardoor een beetje ondergesneeuwd dat ze al meer dan een decennium een uitstekende zanger hebben in Johnny Solinger – die overigens ook nog een solocarrière als countryzanger(!) heeft. Maakt u zich geen zorgen: ook op dit derde album met Skid Row is geen countrysnik te horen. Nou ja, album, de eerste in een reeks van drie EP’s die binnen een jaar zou moeten verschijnen. United Word Rebellion – Chapter One is dan ook al na twintig minuten afgelopen. De Engelse versie en Spotify kennen overigens nog twee bonustracks. Op het recensie-exemplaar zijn er vijf prima tracks te vinden die, hoewel het geen van alle anthems zullen worden, allemaal de formulerock overstijgen. “Kings Of Demolition” heeft – niet als enige van de tracks overigens – een zelfverzekerde swing die wel doet denken aan de dagen dat Guns N’Roses nog een echt bandje was. Er zijn vier up-tempo rockers met lekker gierende solo’s, met daartussen de ballad “This Is Killing Me”. Tal van bandjes maken muziek als die van Skid Row, maar op de een of andere manier komt het bij Skid Row minder gekunsteld over. Kwaliteit verloochent zich niet, zullen we maar zeggen.


mij=UDR/EMI

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *