Well Hung Heart - Young Enough To Know It All cover

Well Hung Heart – Young Enough To Know It All

Zangeres Greta Valenti en Robin Davey (guitbass) vormen samen Well Hung Heart. In het dagelijks leven houden ze zich vooral bezig met film- en videoproductie en -regie (onder andere met Made in 48), maar sinds 2011 vormen ze ook Well Hung Heart. Met name Davey heeft al wat opvallende samenwerkingen op zijn naam staan, bijvoorbeeld met Mick Jagger, Katy Perry, Buddy Guy en Dave Stewart. Aangevuld met drummer Phil Wilson hebben ze Young Enough To Know It All uitgebracht. Het heeft soms nogal wat weg van The White Stripes. Zwaar op riffs en catchy refreinen leunende moddervette rock, maar net zo makkelijk een popdeuntje spelen dat óók hartstikke leuk is. Met dien verstande dat op Young Enough To Know It All een echte drummer aan het werk is, in plaats van iemand die het niveau van de potten en pannen nog niet ontgroeid is. Blues à la Seasick Steve met een indiefeel en hier en daar een rafeltje surf (bijvoorbeeld in “Die In A Dream”). Vanaf het eerste moment is het pret met dit album. Ze slagen er moeiteloos in alles te combineren met behoud van een punkattitude en -energie. Muzikaal is het eenvoudig en razend effectief tegelijk, terwijl Valenti punkbitch en zuchtmeisje tegelijkertijd is. In “Oh Girl” klinkt ze dan weer verrassend veel als No Doubt’s Gwen Stefani. Goed, dat zijn wel voldoende namen. Vooral omdat ze in de eerste plaats Well Hung Heart zijn, en dat is al mooi genoeg. Fijn bandje!

Well Hung Heart – Young Enough To Know It All
(WHH / Bertus)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *