Bongomatik – Bongomatik Your Life

Bongomatik - Bongomatik Your LifeZo nu en dan stuurt Storm een cd’tje door zonder dat het labeltje Prikkie er bij wijze van spreken af-fabriek al op zit. ‘Zo’n Bongomatik, daar moet je je vingers ook maar eens aan branden ;)’, mailde hij me. Mijn vingers zijn nog geheel intact. Wat Storm waarschijnlijk niet wist, is dat ik de drie cd’s van het Belgische Wizards Of Ooze al jaren koester. Vette funk en soul, net als het Nederlandse Bongomatik op hun tweede album Bongomatik Your Life. Bongomatik roert er bovendien nog de nodige latin doorheen. In eerste instantie lijkt het nog wat tam, maar dat verandert al snel. In “Don’t Touch That Button” begint het feest, om niet meer op te houden. Maar liefst tien muzikanten (vier vrouwen, zes mannen), waaronder twee leadzangeressen en een leadzanger. Schetterende blazers, skagitaartjes, roffelende percussie, vet Hammondorgel, alle feestartikelen worden tevoorschijn gehaald als basis voor waanzinnig goede zang in verschillende combinaties. Ook instrumentaal blijft het magistraal feestelijk trouwens, zoals blijkt uit “Plutoplant To Marsmanmars”. Het is een enorme klus om dit genre goed op cd te krijgen. Is het te netjes dan ben je de energie kwijt, is het niet strak genoeg dan is het los zand. En zie de pret nog maar eens in de enen en nullen te krijgen waar je in een zaal de chemie met het publiek hebt. Bongomatik heeft het precies goed gekregen, waardoor de virtuositeit en de pret elkaar versterken. Ik heb mijn vingers niet gebrand aan Bongomatik Your Life, maar zit ze er toch bij af te likken. Wat-is-dit-lekker!


mij=No Can Do Music

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *