Candybar Planet – Timelapse

Candybar Planet - TimelapseMet bijvoorbeeld Peter Pan Speedrock stonden ze aan de bakermat van Eindhoven Rockcity: Candybar Planet. Van 2002 tot 20011 waren ze van het podium verdwenen, afgezien van een eenmalig optreden in De Effenaar, maar gitarist Murphy van Oijen en zanger/gitarist Richard Plukker hebben met een nieuwe drummer, Koen Rijnbeek, de stonerhandschoen weer opgevat. Timelapse is hun eerste album sinds 2000. Acht tracks, al was er bij mij iets mis met het bestand van de afsluitende titeltrack. Ik kan er derhalve zeven beoordelen, die samen net iets meer dan een half uurtje duren. Het stoomt lekker door op dit album. Ja, het is stoner, maar het is geen loom basgeluid met wat instrumenten eromheen, het is in de eerste plaats heavy blues. Luister maar eens naar een track als Punchline. Een ingehouden brommend gitaargeluid bij de coupletten en vervolgens lekker uithalen in de refreinen. Of “King Candy Crown”, ook al zo’n fijne track. Een kniesoor zal misschien nog zeggen dat de riffs soms niet al te memorabel zijn, maar zelfs die zal moeten toegeven dat Candybar Planet met Timelapse gewoon een lekker album afgeleverd heeft dat stevig in de stoner verankerd zit. Tegelijkertijd zal het ook liefhebbers van andere rock kunnen bekoren. De concurrentie mag dan een stuk groter geworden zijn in stonerland, Candybar Planet kan dat best aan.


mij=Lighttown Fidelity

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *