Saxon – Unplugged and Strung Up

Saxon - Unplugged and Strung UpDe grootste verrassing van Saxons Unplugged And Strung Up? Het is niet unplugged. Ja, er staan een paar semi-akoestische versies op, bijvoorbeeld “Frozen Rainbow”, een live-versie van “Iron Wheels” en “Coming Home”. De meeste songs zijn bewerkte versterkte versies, in een aantal gevallen met strijkers erbij (het Strung Up-gedeelte). Daar komt nog bij dat dit materiaal zelfs niet helemaal nieuw ia, want een deel stond al op de bonusdisc van “Sacrifice”. Kortom, het unplugged gedeelte is mager en nieuw is het in veel gevallen ook niet. Weliswaar staat het semi-akoestische spul achteraan bij elkaar, maar verder lijkt het nogal willekeurig door elkaar gehusseld. Het is een beetje van alles wat en dat heeft het album geen goed gedaan. “Frozen Rainbow” is mooi als ballad, soms zijn de strijkers een mooie extra laag, maar een geheel wordt het nooit. Ja, de bonusdisc in het digipack dan weer wel. Maar dat is dan ook Heavy Metal Thunder, de prima verzameling opnieuw opgenomen oude krakers die al in 2002 verscheen. Ik vrees dat Unplugged And Strung Up een typisch voorbeeld is van hoe goed materiaal in prima uitvoeringen toch niet kan overtuigen. Ik zet Sacrifice nog maar eens op. Deze oude helden hebben beter verdiend.


mij=UDR / ADA / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *