Steve Hackett – Genesis Revisited: Live At Hammersmith

Steve Hackett - Genesis Revisited: Live At HammersmithGenesis is nooit echt mijn ding geweest. Ik heb wel cd’s van Peter Gabriel, Rewiring Genesis’ A Tribute To The Lamb Lies Down On Broadway, GTR (met Steve Hackett), had ooit een live-cd van Phil Collins – een van de weinige cd’s die ik ooit heb weggegeven zonder dat ik ‘m dubbel had -, Marillion is behoorlijk schatplichtig aan ze, maar Genesis was voor mij dat bandje van de lollige clips. Het Peter Gabriel-tijdperk is zo’n beetje helemaal aan me voorbijgegaan. Tot Steve Hackett begon aan zijn Genesis Revisited. Na twee studio-cd’s vond hij het tijd worden om het ook eens live uit te voeren. Op twee dvd’s en drie cd’s is niet minder dan twee en een half uur muziek te vinden. Waar ik eerder Hackett live iets té netjes naar mijn smaak vond klinkt het hier, ondanks vrijwel vlekkeloze uitvoeringen, wèl echt live. Een band met onder andere zanger Nad Sylvan (Agents of Mercy) en bassist Lee Pomeroy (Headspace en It Bites) zorgt met gasten als Jakko Jakszyk (King Crimson), Steve Rothery (Marillion), Nik Kershaw (de laatste twee op “The Lamia”) en Amanda Lehmann voor een album waar ook ik als niet-fan moeiteloos het einde haal. Wat heet – ik zit te genieten tot de ‘en nu gooien we nog even alles eruit’-afsluiter “Los Endos”. Daarvoor rijgen de hoogtepunten zich aan elkaar, maar mij vielen vooral “Musical Box” en (27 minuten) “Supper’s Ready” op. Fan of niet, dit live-album is progpret pur sang.


mij=InsideOut

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *